کله محبوب

0

کله پاچه یکی از غذاهای سنتی ایرانیان است که علاوه بر طبخ آن در بین خانواده­‌ها، به طور معمول در رستوران‌های خاصی به نام کله‌پزی یا طباخی سِرو می‌شود. کله پاچه ممکن است برای خارجی‌ها سنگین باشد اما یکی از غذاهای محبوب ایرانی محسوب می‌شود و اگر اهل ریسک کردن هستید بهتر است با چشیدن کمی مغز تجربه کله پاچه خوردن را آغاز کنید.   

غذای متداول در خاورمیانه

این غذا در خاورمیانه و قفقاز جنوبی نیز مشابه ایران طبخ می‌­شود. کله پاچه در ایران و ترکیه با نام «کله پاچه»، در کشورهای عربی «پاچه»، در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان «خاش» نامیده می­ شود. واحد شمارش کله پاچه دست است که شامل سر گوسفند و قسمت­‌های مختلفی همچون گوشت، زبان، مغز، بناگوش، چشم، صورت و چهار دست و پای گوسفند (پاچه) می‌شود. کله پاچه غذایی دیرپز است که طبخ آن زمان زیادی با حرارت بسیار ملایم همراه پیاز، نخود، ادویه (نمک، زردچوبه و فلفل) طول می­‌کشد. پس از گذشت12 ساعت از پخت و پس از سرد شدن، چربی روی آن را کامل جدا کرده و تنها قسمت­‌های قابل خوردن را در ظرف ریخته و استخوان و ضایعات را قبل از سرو جدا می‌­کنند.

معمولا آب این غذا به عنوان پیش غذا با نان میل می شود. مصرف نارنج و لیموی تازه همراه این غذا علاوه بر ایجاد طعم دلچسب، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان توصیه می‌­شود. کله پاچه را علاوه بر مواقع عادی، معمولا در مواقع مختلف نظیر اعیاد و مناسبات شاد و یا مراسم عزاداری پس از قربانی کردن گوسفندان نیز طبخ می­‌کنند. مصرف این غذا در تابستان و در نواحی گرمسیری برای مزاج انسان سنگین است و بیشتر درفصول سرد سال توصیه می‌­شود. بهتر است کله پاچه در وعده ی اصلی غذایی خورده شود و مصرف آن در وعده شام معمولا مناسب نیست. همچنین این غذا با وجود دارا بودن پروتئین و ویتامین های بسیار، سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب است که خوردن آن برای برخی افراد که دچار بیماری هستند توصیه نمی‌شود.


افزودن دیدگاه جدید