فرهنگ و هنر

موزه‌ها

  • خانه رئیسعلی دلواری

    خانه رئیسعلی دلواری

    موزه­ رئیسعلی دلواری که پیش از این، خانه­ این سردار ایرانی به شمار می‎آمده، در بخش جنوب شرقی...

  • موزه ملک

    موزه ملک

    موزه-کتابخانه ملک، گنجینه‌ای مهم از پیشینه فرهنگی و هنری ماندگار ایران است. این مجموعه که با سرمایه حاج...

  • موزه حیات وحش ماسوله (گیلان)

    موزه حیات وحش ماسوله (گیلان)

    موزه حیات‌وحش ماسوله به‌سال 1381 خورشیدی افتتاح شد. ساختمان موزه یکی از همان خانه‌های پلکانی معروف با گل‌های...

  • موزه مفاخر دینی (اردبیل)

    موزه مفاخر دینی (اردبیل)

    موزه‌ی مفاخر دینی اردبیل به‌سال 1382 خورشیدی بازگشایی شد. این موزه در خانه‌ای تاریخی به‌نام میرفتاحی واقع در...

  • موزه عروسک و اسباب بازی سنتی کاشان

    موزه عروسک و اسباب بازی سنتی کاشان

    اقامتگاه بوم‌گردی و موزه‌ی عروسک و اسباب بازی سنتی کاشان خانه‌ی جعفر علامه فیضی شاعر و روحانی اواخر دوره‌ی قاجار است که قدمت آن به بیش از 150 سال پیش باز می‌گردد.

    صنایع دستی

    اساطیر و مشاهیر

    • وحشی بافقی (یزد)

      وحشی بافقی (یزد)

      مولانا شمس‌الدین محمد وحشی‌بافقی، از شعرای نیمه‌ی دوم قرن دهم هجری است. او در سال 939 هجری قمری...

    • آرش کمانگیر

      آرش کمانگیر

      آرش یکی از معروف ترین پهلوانان ایرانی در کنار رستم است. تفاوت اصلی او با رستم در این...

    • محمد تقی بهار

      محمد تقی بهار

      محمد تقی بهار فرزند حاجی میرزا محمد کاظم صبوری، ملک الشعرای آستان قدس رضوی است. وی در سال...

    • بهرام بیضایی

      بهرام بیضایی

      بهرام بیضایی نویسنده و کارگردان ایرانی به تاریخ پنجم دیماه 1317 در تهران متولد شد. پدرش شاعری آرانی...

      رقص و بازی‌های محلی

      غذای ایرانی

      • خوراک‌های در حال فراموشی گیلکی

        خوراک‌های در حال فراموشی گیلکی

        میرزا قاسمی، باقالا قاتق، ماهی شکم پر و فسنجان، غذاهای معروف کیلگی هستند که بیشتر مردم آن را می...

      • سرداشی

        سرداشی

        استان همدان در غرب کشور به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران با فرهنگ غنی و آداب غذایی...

      • کشک زرد

        کشک زرد

        دیار سیستان در جنوب ایران از دیرباز به جنگاوری و دلاوری مردمانش شهره بوده است. به دلیل قرارگیری در منطقۀ مرزی ایران مردمان بلوچ این منطقه همواره در تهیۀ غذاهایی که به سرعت طبخ شود و بتوان از آن در جنگ‌ها استفاده کرد تبحر و شهرت خاصی داشته‌اند.

      • کوفته گیه(کوفته سیرابی)

        کوفته گیه(کوفته سیرابی)

        طبخ تنوع لذیذی از کوفته‌های مختلف در استان‌های کشور، بسیار چشم‌گیر و قابل توجه است.

      • شوکه وروغن دان

        شوکه وروغن دان

        این ماده با ارزش بهنگام فصل گرما از کلاهک بلوط تهیه می شود بدین صورت که بلوط ها راجمع آوری

        لباس محلی


        افزودن دیدگاه جدید