فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزه ی مشاهیر و مفاخر ملی خراسان جنوبی
این موزه تحت عنوان «موزه مشاهير و مفاخر ملی» از سال 1382 در خانة تاريخي پردلي، قدیمی ترین...
-
خانه لطیفی (موزه صنایع دستی گرگان)
گرگان به سرسبزی و خوش آب و هوا بودن معروف است، و همچنین به جنگلها و آبشارهای اطراف...
-
موزه مردم شناسی (قزوین)
موزه ی مردم شناسی قزوین به سال 1379 خورشیدی با خرید و مرمت حمام قجر افتتاح شد. این...
-
موزه تاریخ طبیعی بیرجند
موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند در سال بر اساس تصمیم اتخاذشده در سال 1381 در محل باغ شوکتآباد بیرجند راهاندازی شد. برپایی این موزه حاصل مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه شهر بیرجند، هیئت امنای عمارت و باغ شوکت آباد بود. موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند بعد از موزۀ شهدا دومین موزهای است که با مشارکت دیگر سازمانهای دولتی در این شهر تأسیس میشود. مرمت و سازماندهی عمارتی که امروزه موزه در آن واقع شده از سال 1378 آغاز شد و در سال 1382 به پایان رسید.
-
موزه زیلو و سفال میبد
این موزه در مکان فرهنگی تاریخی کاروانسرای میبد (سالن شرقی بنا) واقع گردیده و به منظور احیا و نگهداری زیلوهای قدیمی و آشنایی عموم هنر دوستان با این هنر زیبای دست بافت در سال ۱۳۸۱ افتتاح گردید
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
حسن کامکار (کردستان)
حسن کامکار زادهی اول فروردین 1302 در شهر سنندج است. او موسیقیدان، آهنگساز، نوازنده و بنیانگذار گروه موسیقی...
-
وحشی بافقی (یزد)
مولانا شمسالدین محمد وحشیبافقی، از شعرای نیمهی دوم قرن دهم هجری است. او در سال 939 هجری قمری...
-
کمال الملک
میرزا محمد غفاری ملقب به کمالالملک نقاش مشهور ایران در حدود سنهی 1270 هجری در کاشان متولد شد....
-
نظامی گنجوی
نظامیگنجوی شاعر بلندآوازهی اواخر سدهی ششم و اوایل سدهی هفتم هجری قمری است. او در خانوادهای معمولی در...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
چلو کباب کوبیده
کباب کوبیده یکی از لذیذترین غذاهای کامل ایرانی است که در سطح جهان از شهرت بهسزایی برخوردار است،...
-
آبگوشت قُنبید
یکی از غذاهای محلی و بومی استان قم آبگوشت قنبید یا قنبیت است که از کلمۀ قُمنبیت به معنای نبات قم برگرفته شده است. نوع اقلیم و آب و هوای هر منطقه در شکلدهی به عادات فرهنگی مردمان ساکن در آن بسیار اثرگذار و درواقع یکی از عوامل کلیدی در شکلدهی به سنتها و آداب و رسوم مردمان، طبیعت است.
-
نان های سنتی قزوین
درقزوین انواع نان پخت میشود که شهرت بسیاری دارد؛ دربین نانهای قزوین، نان لواش تنوری که به صورت گرد و بزرگ طبخ میشود
-
زرشک
گیاه زرشک در آشپزی ایرانی جایگاه ویژهای دارد و بسیار محبوب است. یکی از غذاهای ایرانی که در طبخ آن از زرشک استفاده میشود زرشکپلو با مرغ» است که بسیار شهرت دارد و زرشک یکی از اصلیترین مواد آن میباشد.