جگرِ کبابی یکی از محبوب ترین غذاها در تمام نقاط ایران است و جگروُز که نوعی از جگر کبابی...
خورشت تره کوهی، غذایی مختص غرب ایران، بویژه مردم استان ایلام محسوب میشود.
گنگر-بوله وله-تولیه-تره گ-پیچک-ذلق-پاغازه –گله گه: این گیاهان در فصل بهار در ارتفاعات کوهستانی ایلام رش
از دیگر غذاهای سنتی استان ایلام که در فصل سرما تهیه و طبخ میشود، شله امیری نام دارد.
با شروع فصل زمستان و هجوم سرمای شدید به مناطق کوهستانی کشور، بازار طبخ و تهیهی انواع غذاهای گرم و پرانرژی گرم خواهد بود
طبخ تنوع لذیذی از کوفتههای مختلف در استانهای کشور، بسیار چشمگیر و قابل توجه است.
قله ماسوا غذایی است بومی ومخصوص استان ایلام که بسیار مقوی و در بین آنها از محبوبیت فراوانی برخوردار است.
با استفاده از مواد اولیهای همچون برنج محلی (عنبربو)، روغن محلی (دان)، پیاز (به دو صورت پیاز داغ و پیاز خام)، زردچوبه، آلو بخارا، کشمش پلویی، نمک، فلفل و ادویهی محلی