پیدایش یک غذای جدید گاهی به یک منطقه یا فردی خاص پیوند میخورد و برای سالها ماندگار میشود؛ داستان اکبر جوجه هم از این دست است. غذایی که چنان با اقبال مردم مواجه شد که به عنوان برند غذایی منطقه شمال ایران مطرح و به سراسر کشور هم صادر شد. اکبر جوجه که یک غذای لذیذ ایرانی است نامش را وامدار حاج علی اکبر کلبادی است که به عنوان موسس رستورانهای اکبر جوجه در مازندران شناخته میشود. 72 سال پیش یعنی در سال 1323 قهوه خانه حاج علی از طبخ صبحانه کارش را شروع کرد و در طول 20 سال تبدیل به یکی از محبوبترین رستورانهای شمال کشور شد.
رستورانهای زنجیرهای اکبر جوجه که امروز به طور رسمی 14 شعبه ثبت شده در ایران دارد ریشه در قهوه خانهای نقلی در جاده قدیم شهرستان گلوگاه در شرق استان مازندران دارد؛ جایی که حاج اکبر و همسرش به طور خستگی ناپذیر برای مسافران، رانندگان کامیون و افراد محلی غذاهای خانگی طبخ میکردند. صنمبر خانم که همسر آقای کلبادی بود در تهیه نانهای محلی و رب انار بسیار ماهر بود و همین باعث شهرت قهوه خانه آنها شد. طعم ترش و ملس ربها که در کنار جوجههای کوچک قرار میگرفت و بوی نان محلی باعث شد به زودی این مکان پاتوقی برای دوستداران غذاهای سنتی با قیمت مناسب شود. جوجههای محلی با نمک و فلفل و لیمو ترش، طعم دار و در روغن فراوان کاملا سرخ و طلایی شده با رب انار به عنوان چاشنی و مکمل غذا در کنار آن، همراه با برنج زعفرانی خوش عطر شمال به مشتریانش عرضه میشد. با رونق کسب و کار خانواده کلبادی تصمیم گرفتند محل قهوه خانه را تغییر دهند و به جاده شوسه که مسیر ارتباطی استانهای مازندران و گلستان نقل مکان کنند. این تغییر مکان به یک موفقیت بزرگ انجامید و هر روز بر تعداد مشتریان اکبر جوجه افزوده شد. با افزایش طرفداران اکبر جوجه، دیگر رستورانهای محلی هم تصمیم به اضافه کردن این جوجه خاص به منوی خود کردند اما همچنان رستورانهایی که با برند خود اکبر جوجه و توسط فرزندانش اداره میشود محبوبیت خود را حفظ کرده است. امروز این غذای لذیذ دیگر مختص به مازندران و گلستان نیست و در اکثر رستورانهایی که غذای ایرانی طبخ میکنند و در برنامه غذایی بسیاری از خانوادههای ایرانی میتوانید ردپایی از این نوع جوجه خوشمزه بیابید. این غذا برخلاف جوجه کباب زعفرانی، پیاز و زعفران ندارد، اما در صورت تمایل میتوان از زعفران و پیاز هم استفاده کرد. به همراه این غذا نوشیدنی هایی نظیر دوغ نیز سرو میشود و اکبر جوجه در بین غذاهای سنتی ایرانی قیمت متوسطی دارد.