آلبالوپلو

1

آلبالوپلو غذایی بسیار خوشمزه، خوش‌طعم و خوش‌رنگ است. این غذا با ظاهر زیبا و رنگارنگی که دارد اغلب در مجالس و مهمانی و جشن‌ها به‌عنوان غذای رسمی و تشریفاتی سرو می‌شود ولی تهیه آن از بیشتر غذاهای مجلسی ساده‌تر است.
آلبالوپلو طعمی ملس و رو به شیرین دارد این غذا را هم با گوشت قرمز (کوفته‌قلقلی) و هم با گوشت مرغ درست می‌کنند که هر یک می‌تواند به‌نوبه خود خوشمزه و دل‌چسب باشد و انتخاب نوع آن به سلیقه آشپز بستگی دارد همچنین برای نگه‌داشتن رنگ آلبالو باید بخشی از فرآیند پخت این غذا را در ظرف مسی یا لعابی انجام داد.
آلبالو میوه‌ای است بومی جنوب غرب آسیا و اروپا که از خانواده گیلاس به شمار می‌رود با این تفاوت که‌ترش مزه و سرخ‌رنگ است. این میوه در اکثر مناطق ایران نیز کشت می‌شود. آلبالو ازجمله میوه‌هایی است كه دارای ارزش غذایی فراوانی است و برای بدن فواید بسیاری دارد. ازجمله خواص آن می‌توان به رفع عطش و تشنگی، كاهش فشارخون بالا، ضد تهوع و سنگ كلیه، اشتهاآور مناسب اشاره كرد همچنین به دلیل داشتن موادی چون: پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن و انواع ویتامین ها برای درمان التهاب کلیه، ناراحتی‌های کبد، معده و روده بسیار مفید است.
آلبالوپلو که بیشتر یک غذای فصلی است در فصل تابستان چشم‌نوازتر از هر غذای دیگر طرفداران بسیاری دارد. این غذای سنتی ایرانی که پیشینه آن مشخص نیست در بخش‌های مرکزی و شمالی کشور به شیوه‌های گوناگون طبخ می‌شود و هرساله با شروع فصل تابستان و رسیدن آلبالوها رونق می‌گیرد. البته بسیاری آلبالو را در فصل تابستان را برای زمستان به‌صورت مربا و فریز نگهداری می‌کنند تا در فصل‌های دیگر هم از عطروطعم بی‌نظیر این غذا بهره ببرند؛ اما بدون تردید آلبالوپلوی ایرانی که با آلبالوهای تازه درست شود چیز دیگری است.
برنج آبکش شده به همراه آلبالو هر دو طبع سردی دارند؛ اما در عوض شکر، گوشت و زعفران دارای طبیعتی گرم هستند؛ بنابراین غذا برای افراد گرم‌مزاج و همچنین در جهت رفع غلظت خون و صفرا مؤثر است.


افزودن دیدگاه جدید