هنر شيريني پزي در ميان خانمهاي خانه دار قزوين هنري است كه از اعتبار فراوان برخوردار مي باشد. تا چندي پيش تمام شيرينيهاي ايام نوروز در خانه ها پخته مي شد. كار تهيه شيرينيهاي مختلف بيش از هر زماني در آستانه نوروز رواج داشت در گذشته به طور عموم براي پخت شيريني از گرماي ملايم زغال و يا تنور خانگي استفاده مي كردند ولي بعدها وسيله اي به كار مي برند كه به آن " آپولو " مي گويند. اين وسيله مخروطي شكل و به صورت قيف بزرگ سوراخداي كه داخل آن آتش مي ريزند و آن را روي سيني شيريني كه در زير آن نيز منقلي از آتش وجود دارد قرار مي دهند تاشيريني از دو سو در ارتباط با آتش قرار بگيرد. امروز براي پخت شيريني از انواع " فر " استفاده مي كنند. نام شيرينيهاي متداول خانه پز قزوين عبارتند از: نان برنجي، نان نخودي، نان قندي، نان بادامي، نان گردويي، پا درازي، نان چرخي، نان چايي، اتابكي، وليعهدي، حاج كريمي، باقلواي پيچ با مغز پسته، باقلواي بادام به شكل لوزي.