غذاهای محلی پرانرژی و پُراَدویه ی استان سمنان رنگ و بویی از اقلیم، فرهنگ و سبک زندگی مردمان کویری آن منطقه از ایران را در خود دارد. در میان غذاهای مختلفِ مختص به این استان، سبزی پلو غذای محبوب و پرطرفدار سمنانی ها به شمار می آید. در اکثر مناطق ایران سبزی پلو در انواع مختلف تهیه و به طور معمول با ماهی سرو می شود، اما در سمنان سبزی پلو، نوع متفاوتی دارد. این غذا در بیشتر نقاط سمنان با تفاوت های اندکی در بین خانواده ها طبخ می شود. این غذای بومی و سنتی با مخلوطی از برنج، چند نوع سبزی (گشنیز، تره، شوید، جعفری و غیره)، عدس، لوبیای چشم بلبلی، گوشت، سیر، زعفران، پیاز، نمک و فلفل و به همراه صیفی جاتی نظیر بادمجان، سیب زمینی،گوجه فرنگی، چغندر، اسفناج و غیره تهیه می شود. تکه های گوشت، بادمجان، گوجه و بقیه ی مخلفات غذا در لا به لای پلو قرار گرفته و با ریختن روغن محلی روی آن سرو می شود. طعم و عطر این غذا به سبب سبزیجات به کار رفته در این پلو است. این غذا ته دیگی قطور داشته وسمنانی ها آن را با ترشی مخلوط و شور و یا در صورت تمایل به همراه ماست و یا سالاد سبزیجات میل می کنند.