فرهنگ و هنر
موزهها
-
رختشویخانه
بناي رختشويخانه عامالمنفعه و متعلق به دوره پهلوي است كه در سال 1307 به همت شهردار وقت زنجان...
-
موزه مفاخر دینی (اردبیل)
موزهی مفاخر دینی اردبیل بهسال 1382 خورشیدی بازگشایی شد. این موزه در خانهای تاریخی بهنام میرفتاحی واقع در...
-
موزه مردم شناسی مهرپرور نجف آباد
خانه تاریخی مهرپرور اولین موزه مردم شناسی شهرستان نجف آباد است که به معرفی مشاغل شهر می پردازد
-
موزه مردم شناسی قاین(خانه تاریخی سلطانی)
بنای خانه قدیمی سلطانی متعلق به خانواده سلطانی از ملاکین و بزرگان قاینات بوده است. این بنا همزمان با بنای قدیمی خانه حقیقی(میر) ساخته شده و با توجه به شباهتهای فراوان (از لحاظ طرح معماری و تزئینات) که بین دو بنا وجود دارد احتمالاٌ معمار هردو بنا یک نفر بوده است
-
موزه فرهنگ وتاریخ اسدآباد( مردم شناسی)
وزارت ميراث فرهنگی، گردشگری وصنايع دستی متولی اصلی حفظ ، نگهداری و صيانت از اشيای فرهنگی است برای اينكه هويت ملی و تاريخی اين مرز و بوم دستخوش آسيب نگردد
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
قیصر امین پور (خوزستان)
قیصر امین پور شاعر بزرگ معاصر ایران یکی از تاثیرگذارترین شاعران دوره ی پس از انقلاب اسلامی است....
-
عبدالحسین زرینکوب (لرستان)
عبدالحسین زرینکوب ادیب، تاریخنگار، منتقد ادبی، نویسنده و مترجم بهتاریخ 27 اسفند 1301 در شهرستان بروجرد در استان...
-
ابوالحسن صدیقی
ابوالحسن صدیقی مجسمهساز و نقاش شهیر ایرانی بهسال 1276 شمسی در تهران متولد شد. ابوالحسن دوران دبستان را...
-
علی اصغر بهاری
استاد علی اصغر بهاری هنرمند چیره دست و بزرگوار ساز اصیل و پرقِدمت کمانچه است. در مورد تولدش...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
خوراکهای در حال فراموشی گیلکی
میرزا قاسمی، باقالا قاتق، ماهی شکم پر و فسنجان، غذاهای معروف کیلگی هستند که بیشتر مردم آن را می...
-
کلم پلو شیرازی
استان فارس دارای تمدنی ناب و آثار باستانی خارق العاده و بی نظیری است. مرکز این استان، شهر...
-
سوغات اصفهان گز
گز، شیرینی مخصوص اصفهان است که مالکیت فکری آن به عنوان «گز اصفهان» در سازمان جهانی یونسکو ثبت شده است.
-
خاویار
خاویار دریای خزر اشرافیترین و گرانقیمتترین خوراک جهان است که بخش اعظم آن در سرتاسر جهان از دریای شمالی ایران، یعنی دریای کاسپین یا خزر، تأمین میشود. خاویار در واقع تخم گونههای خاصی از ماهیان است که به آنها ماهیان خاویاری میگویند
-
زرشک
گیاه زرشک در آشپزی ایرانی جایگاه ویژهای دارد و بسیار محبوب است. یکی از غذاهای ایرانی که در طبخ آن از زرشک استفاده میشود زرشکپلو با مرغ» است که بسیار شهرت دارد و زرشک یکی از اصلیترین مواد آن میباشد.