عدس پلو یکی از غذاهای بسیار محبوب در سفره ایرانی است عطروطعم جادویی برنج ایرانی کنار طعم جذاب عدس و بقیه مواد مورد استفاده در این غذا لذت بینظیری را برای مهمانها به ارمغان میآورد.
این غذای خوشمزه که طرفداران زیادی دارد به دو صورت ساده و مجلسی در بین خانوادههای ایرانی طبخ میگردد یا بهعنوان یک غذای نذری در مراسمهای مذهبی تهیه میشود. همچنین این غذا جزو غذاهای اصلی در منوی غذاهای ایرانی محسوب میشود و کمتر از 30 دقیقه زمان برای آمادهسازی مواد آن لازم است و نیم ساعت تا یک ساعت هم برای طبخ آن زمان نیاز است.
پخت عدسپلو کار بسیار آسانی است و با توجه به تنوع بهکارگیری مواد، نحوه طبخ آن نیز متفاوت میباشد این غذا را میتوان بهصورت یک پلو مخلوط ساده (کته) یا یک غذای مجلسی همراه با مخلفات متعدد آماده کرد. مواد اصلی تشکیلدهنده آن برنج و عدس است که با گوشت، کشمش، پیازداغ، زرشک و گردو نیز آماده میگردد بعضی هم آن را با شکر یا خرما سرو میکنند همهی این عوامل باعث میشوند که این غذا را با طعمهای متفاوتی را تجربه کنید.
عدسپلو یک غذای سالم و مقوی است و مهمترین راز خوشطعم، خوش عطر و خوشرنگ شدن آن استفاده از کره، دارچین و زعفران است همچنین برای تزیین عدسپلو از خرما، خلال پسته و خلال بادام نیز میتوانید استفاده کنید. برای مراسمها و مهمانیهایی که رسمیتر باشد لازم است بهصورت آبکشی تهیه شود و از انواع مواد چون نان، سیبزمینی، کاهو و ... بهعنوان تهدیگهای لذیذ و زیبا استفاده می شود.