جَغور بَغور از غذاهای سنتي و پرطرفدار استان زنجان است که بين گردشگران شهرت خاصی پیدا کرده است. غذايي ساده و در عین حال خوشمزه و مفید. اين غذا با استفاده از دل و جگر و قلوه گوسفند، پياز به علاوه روغن و افزودنیهای دیگر مثل زردچوبه، نمک، فلفل، غوره، رب گوجهفرنگی، آب، رب انار یا آبلیمو بسته به سلايق مختلف تهیه میشود. اگر این غذا با روغن حیوانی آماده شود، طعم بسیار لذیذتری پیدا میکند.
برای تهیه این غذای زنجانی خیلی مهم است که جگر سياه خوب پاک شود تا تاثیر منفی روی طعم غذا نگذارد. در این غذا اغلب از جگر سیاه، دل و قلوه گاو یا گوسفند استفاده میکنند؛ هرچند برخی افراد جگر سفید را نيز در این غذا میریزند. روش تهيه غذا به اين صورت است كه پیاز را به شکل خلال خرد کرده با روغن سرخ مي كنند تا طلایی رنگ شود.
پوست جگر سیاه را گرفته، ریز خرد کرده و داخل پياز مي ريزند و هم مي زنند. بعد از كمي تفت نمک، فلفل، رب گوجهفرنگی، غوره و در صورت تمایل نصف قاشق غذاخوری رب انار یا آبلیمو را اضافه مي كنند.
اگر از جگر سفيد استفاده كنند آن را شسته، ریز خرد کرده داخل پیاز ریخته، حرارت را ملایم کرده، در ظرف را مي بندند و اجازه مي دهند تا آب جگر تبخیر شود. بعد زردچوبه را اضافه کرده تفت داده و یک لیوان آب اضافه مي كنند. در ظرف را گذاشته تا جگر در ظرف در بسته با حرارت ملایم بپزد. بعد از پختن جگر سفيد، جگر سياه را تميز و خرد كرده و اضافه مي كنند. بعد از چند جوش نمک، فلفل ، رب گوجهفرنگی، غوره و در صورت تمایل نصف قاشق غذاخوری رب انار یا آبلیمو را اضافه مي كنند.
بعضي از افراد سیبزمینی سرخشده را نیز در لحظات آخر به این غذا اضافه مي كنند که به این طریق هم غذایی بسیار لذیذ میباشد اما نوع سنتي آن بدون سيب زميني تهيه مي شود.
در سفر به زنجان حتما سری به غذا خوریهای سنتی زنجان بزنید و این غذای خوشمزه را امتحان کنید.