استان اردبیل یکی از سردترین مناطق ایران محسوب می شود. این استان دارای غذاهای سنتی و محلی ای است که با شرایط اقلیمی خاص این منطقه سازگار است. در این استان آش ها و غذاهای آبکی متنوعی وجود دارد. آش دوغ یکی از معروف ترین و مشهورترین غذاهای سنتی و اصیل استان اردبیل است. این غذا همچنین در برخی از استان های دیگر ایران نظیر فارس، کردستان، آذربایجان، قزوین، همدان و غیره طبخ می شود، البته تفاوت هایی در شیوه ی طبخ و نوع مواد اولیه ی به کار رفته مشاهده می شود.
آش دوغ اردبیل جزو غذاهای مقوی، سالم و ترش مزه است. این غذای خوش عطر از خوراک های پرطرفدار و کم هزینه ی استان اردبیل است که مصرف آن در بین خانواده های اردبیلی رایج است. این غذا با استفاده از نخود، برنج، سبزی (تره، جعفری و شوید)، دوغ ترش محلی، نمک، فلفل و سیر تازه، طبخ می شود. برخی از افراد گوشت چرخ کرده را با کمی پیاز، نمک و به صورت کوفته های قِل قِلی کوچک درآورده و سرخ می کنند و به همراه این آش سرو می کنند. مصرف این آش ساده ی سفیدرنگِ خوش طعم در شب های سرد پاییز و زمستان بسیار دلچسب و لذیذ است.