تباهگ

15

استان چهارفصل سیستان و بلوچستان با پیشینه ‌ای غنی در زمینه ی تاریخ، تمدن و فرهنگ،از تنوع غذایی بسیاری برخوردار است. یکی از غذاهای سنتی این منطقه غذای معروف تباهگ است. در گذشته مردم بلوچستان گوشت گوسفندانی را که در مناسبات مختلف ذبح می کردند با استفاده از روشی خاص خشک می کردند، این روش بهترین روش جهت نگهداری و استفاده ی طولانی مدت از گوشت بدون نیاز به یخچال بوده است و هم اکنون نیز در بین مردم بلوچستان متداول است.

از تباهگ به عنوان غذاي مخصوص مردم مكران یاد شده است. این غذا همچنین در دیگر شهرهاي استان سیستان و بلوچستان و حتي در ميان غير بلوچ ها نیز از طرفداران بسیاری برخوردار است. تباهگ يكي از اصلي ترين و خوش طعم ترین غذاهايی است که مردمان بلوچ در سحرهای ماه رمضان آن را می‌ خورند. آماده سازی گوشت این غذا برای استفاده در ماه رمضان از نیمه ی دوم ماه شعبان آغاز می ‌شود. گوشت را به لایه‌ های نازک و ورقه های ظریف پهن تبدیل نموده و پودر انار ترش و نمک را بصورت خمیر درآورده و بر روی لایه های گوشت می مالند، سپس آن را به مدت یک هفته تا ده روز در فضایی سَرباز و در مجاورت تابش آفتاب بر روی طنابی آویزان کرده و به شکلی که هوا و نور کافی به گوشت برسد با پارچه های مخصوص جهت جلوگیری از نفوذ گرد و غبار می پوشانند. پس از خشک شدن گوشت، آنرا در کیسه های پارچه ای و خارج از یخچال نگهداری کرده و آن را به روش ها و سبک­های مختلف با مخلوطي از برنج به صورت استانبلی (استانبلی بلوچی) طبخ مي کنند.


افزودن دیدگاه جدید