لردگان یکی از شهرهای استان چهارمحال و بختیاریست و دسترسی خوبی به استانهای خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان دارد.
لردگان در دشتی میان رشته کوه زاگرس قرار گرفته است. میانگین ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۱۷۰۰ متر و اقلیم این شهر نیمهمرطوب گرم همراه با زمستانهای نیمهسرد است.
همسایههای شمالی لردگان بروجن و اَردَل هستند. از جنوب به استان کهگیلویه و بویراحمد راه دارد. از شرق به استان اصفهان و از غربی به استان خوزستان میرسد. فاصلهي آن از مرکز استان یعنی شهرکرد 160 کیلومتر و از تهران حدود 650 کیلومتر است.
پنج شهر لردگان، آلونی، مالخلیفه، سردشت و مُنج تابع شهرستان لردگان هستند. همچنین بخشهای مرکزی، منج، فلارد، خانمیرزا، رودشت و نیز دهستانهای سردشت، دودرا، ریگ، میلاس، ارمند، خانمیرزا، جوانمردی، پشتکوه، فلارد، منج و بارز از توابع لردگان بهشمار میروند.
باوجود زمستانهای سرد این منطقه، بهترین زمان سفر به لردگان بهار و تابستان است. در این ناحیه جاذبههای گردشگری فراوانی دیده میشود. چشمه برم، آبشار آتشگاه و جنگلهای بلوط از پرطرفدارترین دیدنیهای لردگان هستند. تپه باستانی کُندُر که محلیها تل کندر به آن می گویند، در بخش فلارد و روستای کندر قرار گرفته است.
طبیعتگردهای بسیاری در حاشیهی رودخانههای خِرسان، مُنج، اَرمَند و سد کارون ۴ گشتوگذار میکنند. دره تنگ زندان، هزار دره، چشمه سندگان در روستای سندگان، پارک جنگلی پَروََز، چشمه میلاس و گنبد نمکی باغ بهزاد ازجمله جاذبههای گردشگری لردگان محسوب میشوند.
در این شهر غذاهای محلی مانند کباب بختیاری، آش کاردی یا آش کارده، پلو ماش، کال جوش، پرورد دوغ و کاچی شیر پخته میشود.
اُماج مانند آش پخته میشود و در آن عدس، آرد، سبزی آش و اسفناج زیاد میریزند. اُترشی که در تابستانها محبوبتر است از انار خشک، مغز گردو و بادام، برگه زردآلو، خرما و آرد درست میشود. رِکو شباهت زیادی به هلیم دارد و آنرا با گوشت و برنج و زیره درست میکنند. شله بریان که میان سرماخوردهها محبوب است، با گوشت، برنج، نخود و عدس تهیه میشود.
صنایعدستی که مردم این شهر میبافند شامل فرش، گلیم و جاجیم است. میتوان از لردگان لباس محلی سوغات خرید. نان تیری نان محلی مردمان بختیاری بهشمار میرود و پختش در این شهر هم متداول است. لبنیات محلی بهویژه کشک، روغن محلی، برنج، کُلخونگ و رب انار نیز سوغات لردگان بهحساب میآیند.
مردم لردگان شب عید نوروز سبزی پلو با ماهی میخورند، و در سال نو به یاد درگذشتگان خانواده، شیربرنج و خرما خیرات میدهند. به این رسم علفه میگویند.