کوفته تبریزی

20

عادات غذایی مردم استان آذربایجان شرقی، بیانگر فرهنگ، نگرش و البته میزان درآمد افراد منطقه ی شمال غرب ایران به شمار می رود. کوفته تبریزی یکی از مشهورترین غذاهای محلی و سنتی استان آذربایجان شرقی و به طور خاص شهرستان تبریز است. این غذا به لحاظ طعم، عطر، خواص غذایی، شیوه ی پخت و شکل نه تنها در این استان بلکه در سراسر ایران یکی از معروف ترین غذاهاست و طرفداران زیادی دارد.

کوفته غذایی است که در نقاط مختلف خاورمیانه و ایران به سبک های متفاوتی طبخ می شود. وجه تمایز کوفته تبریزی با دیگر کوفته ‌ها در طرز تهیه و مواد مورد استفاده در آن است. این غذا با تفاوت اندکی در شیوه‌ ی پخت در خانواده‌ های تبریزی طبخ می ‌شود. کوفته به دلیل نوع مواد به کار رفته در آن غذایی پرهزینه، لذیذ، دیر هضم و سنگین است. در این غذا از موادی همچون گوشت چرخ‌ کرده، برنج، لپه، گردو، تخم‌ مرغ، پیاز، انواع سبزیجات معطر (گشنیز، ترخون، جعفری، نعناع، شوید)، انواع ادویه (روغن، نمک، فلفل، زردچوبه) و چاشنی‌ هایی مثل رب گوجه‌ فرنگی و زعفران استفاده می‌ شود. در گذشته، گوشت مورد استفاده برای این غذا با دسته ‌هاونی چوبی در یک هاون سنگی کوبیده می شد، اما امروزه جهت سهولت در تهیه‌ ی این غذا از گوشت چرخ کرده استفاده می ‌شود. مواد کوفته را پس از پختن به صورت فشرده (معمولا به اندازه ی یک دست مشت شده) درمی‌ آورند و داخل آن تخم‌ مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک می‌ گذارند و در نهایت آن را با پیاز داغ و زرشک تزئین می ‌کنند. کوفته‌ تبریزی معمولا همراه با نان سنگک تازه، سبزی‌خوردن، ماست و برخی از چاشنی‌ های بومی مصرف می‌ شود و طعم آن بسیار خوشایند است.


افزودن دیدگاه جدید