جگرِ کبابی یکی از محبوبترین غذاها در تمام نقاط ایران است و جگروُز که نوعی از جگر کبابی است نیز یکی از غذاهای پرطرفدار در استانهای ایلام و لرستان به شمار میرود. مشابه این غذا در نقاطی از دنیا نظیر افریقای جنوبی با طعم و سبک متفاوت طبخ میشود.
جگروز در واقع تکه های جگری است که با نمک مزه دار شده و با یک لایهی نازک از چربی که در شکم گوسفند نیز به دور جگر پیچیده شده است تهیه میشود. به این لایه چربی وُز گفته میشود که دور جگر پیچانده شده، به سیخ کشیده و روی زغال با حرارت ملایم کباب میشوند. گاه جگرها را ابتدا کباب کرده و بعد از نیم پز شدن از روی حرارت برداشته و وز را دور آن پیچیده و دوباره روی حرارت می گذارند. بدین ترتیب وُز کم کم آب شده و جذب جگر میشود و به سبب ماهیت چرب آن، تکههای جگر پس از کباب شدن طعم و عطری فوق العاده به خود میگیرند. پس از پخت جگروز، لیموترش را روی جگرها چکانده و آن را گرم، همراه گوجه فرنگی، با نان یا برنج و با مخلفاتی نظیر؛ ریحان، فلفل و دوغ سرو میکنند.