غذاهای محلی پرانرژی و پُراَدویهی استان سمنان رنگ و بویی از اقلیم، فرهنگ و سبک زندگی مردمان کویری آن منطقه از ایران را در خود جای داده است. با توجه به عادات غذایی این استان، در میان غذاهای مختلف، سبزیپلو غذای محبوب و پرطرفدار سمنانیها به شمار میآید که در اکثر نقاط سمنان با تفاوت های اندکی در بین اکثر خانواده ها طبخ میشود.
با توجه به اینکه در اکثر مناطق ایران سبزی پلو به انواع مختلف تهیه و به طور معمول با ماهی سرو میشود، در سمنان سبزی پلو نوع متفاوتی دارد. این غذای بومی و سنتی با مخلوطی از برنج، چندین نوع سبزی (گشنیز، تره، شوید، جعفری و...)، عدس، لوبیای چشم بلبلی، گوشت، سیر، زعفران، پیاز، نمک و فلفل و به همراه صیفیجاتی نظیر بادمجان، سیبزمینی،گوجهفرنگی، چغندر، گاه اسفناج و غیره تهیه میشود. تکه های گوشت، بادمجان، گوجه و بقیه مخلفات غذا در لا به لای پلو قرار گرفته و با ریختن روغن محلی روی آن سرو میشود. طعم و عطر این غذا به سبب سبزیجات به کار رفته در این پلو است. این غذا ته دیگی قطور داشته و سمنانی ها آن را فقط با ترشی مخلوط و شور، همچنین در صورت تمایل به همراه ماست و یا سالاد سبزیجات میل میکنند.