استان فارس به واسطهی تمدنی ناب و آثار باستانی خارقالعاده و بینظیر یکی از استان های شناخته شده وتاریخی ایران است. شیراز مرکز استان فارس از گذشته تاکنون دارای غذاهای سنتی، بومی و دلچسبی بوده که گوشهای از اقلیم، فرهنگ، آداب و رسوم و نوع زندگی مردم این منطقه را بازتاب میدهد. کلم پلو به عنوان یکی از غذاهای سنتی ایران به طور معمول در اکثر خانواده های ایرانی طبخ می شود اما کلم پلوی شیرازی جزو یکی از لذیذترین و محبوب ترین غذاهای این شهر است که با کلم پلوهای دیگر شهرها کاملا متفاوت بوده و با عطر و طعم سبزیجات درون آن از غذاهای ارزشمند استان فارس به شمار می رود.
این غذا، بومیِ شهر شیراز بوده و تهیهی آن مستلزم زمان و حوصله ی تقریبا زیادی است. برای تهیه آن از برنج، کلم قمری، سبزی(ترخان، شوید، ریحان و تره)، گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی استفاده می شود. به طور معمول در میان این پلو، کوفته ریزه (گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی و پیاز را به صورت قلقلی و گلوله های ریز سرخ می کنند) و کلم های ریز و پخته شده قرار می دهند. این غذای اصیل و خوشمزه به طور معمول در کنار ماست و سبزیِخوردن میل می شود.