استان همدان در غرب کشور به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران با فرهنگ غنی و آداب غذایی منحصر به خود از تنوع غذایی زیادی برخوردار است. کباب سرداشی همدان یکی از غذاهای سنتی خاص این استان است که طرفداران بسیاری نه تنها در همدان بلکه در سراسر ایران دارد. این کباب لذیذ و اشتها آور با عطر و طعمی خوش از معروف ترین و محبوب ترین کباب هایی است که بخشی از فرهنگ و سبک و سیاق زندگی مردم این منطقه را نشان می دهد.
این غذای محلی بیشتر در مهمانی ها سرو می شود. کباب سرداشی ترکیبی از موادی نظیر گوشت گوسفند، پیاز، سیبزمینی، فلفل سبز، گوجه فرنگی و انواع ادویه است. در گذشته، پس از ترکیب این مواد با یکدیگر، به دلیل عدم وجود وسایلی نظیر فِر، آن را به نانوایی سنگکی برده تا به اصطلاح سرداش بگذارند و با حرارت تنور طبخ شود. از این رو، این غذا به سرداشی یعنی طبخ شده روی سنگ معروف شده است. پس از آماده شدن این کباب خوش طعم آن را با نان یا پلو و مخلفاتی نظیر پیاز، لیمو، سبزی خوردن و دوغ سرو می کنند.