قیمه نثار یکی از محبوبترین غذاهای استان قزوین است که به سبب طعم متفاوت آن در تمام ایران گسترش پیدا کرده است؛ غذایی خوش طعم، خوش رنگ و خوش عطر که پای ثابت مهمانیهای رسمی و مجالس شادی است. خلالها و گوشت به کار رفته در این غذا باعث گران شدن آن شده و به نوعی قیمه نثار را تبدیل به یک غذای تشریفاتی کرده که در بسیاری از شامهای عروسی، مهمانیهای بزرگ خانوادگی و ایام عید نیز سرو میشود. شما میتوانید قیمه نثار را در رستورانهایی که غذاهای سنتی ایرانی سرو میکنند بیابید و در منطقه قزوین این غذا در منوی بسیاری از رستورانها وجود دارد.
قیمه نثار غذایی پر هزینه بوده که با موادی نظیر؛ برنج آبکش، گوشت گوسفند، پیاز، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، خلال پرتقال، دارچین، هل، نمک، شکر، گلاب، رب گوجهفرنگی و برخی از ادویههای معروف خوشعطر و خوشطعم مخصوصِ قیمه نثار در قزوین، به صورت مخلوطی از برنج، گوشت و انواع خلالها طبخ می شود. گاه گوشت را به همراه برنج دم کرده و گاه نیز پلو و مواد را جداگانه آماده کرده، كمي از برنج را زعفراني، گوشت را لابه لاي پلو و بعد با انواع خلال روي آن را تزئين می کنند. این غذا را معمولا همراه با سبزی خوردن و ماست سرو میکنند.