الیگودرز چهارمین شهر پرجمعیت استان لرستان است که قدمت آن به ۷۰۰ سال پیش میرسد. چند آبشار و رودخانه اطراف شهر قرار دارد و شهر پرآبی محسوب میشود. مردم الیگودرز محصولات کشاورزی و صنایع دستی تولید میکنند.
الیگودرز در منطقهی کوهستانی زاگرس مرکزی واقع شده است. از خرمآباد ۱۵۲ کیلومتر و از تهران ۳۹۳ کیلومتر فاصله دارد. دهستانهای پاچهلک شرقی و خمه در بخش مرکزی، دهستانهای زَز شرقی، غربی و ماهرو در بخش زَز و ماهرو، دهستانهای پیشکوه ذلقی، ذلقی شرقی و غربی در بخش زلقی، دهستانهای بربرود شرقی و فرسش در بربرود شرقی و دهستانهای بربرود غربی و چشمه پر در بربرود غربی قرار دارند.
این شهر که ۲۰۲۲ متر از سطح دریا بلندتر است، از شمال به خمین، محلات و اراک میرسد و از جنوب به دزفول، کوهرنگ و فریدون شهر؛ از شرق با داران، گلپایگان و خوانسار همسایه است و از غرب به دورود، ازنا، شازند، بروجرد و خرمآباد راه دارد. الیگودرز در بهار و تابستان هوای معتدلی دارد و پذیرای گردشگران است. در پاییز و زمستان آب و هوای سرد بر این منطقه حاکم است.
چند کارخانه صنعتی در الیگودرز برپا شده است، با اینهمه هنوز بخشی از مردم به تولید صنایع دستی یا محصولات کشاورزی اشتغال دارند. اغلب مردم به زبان بختیاری با گویش چهارلنگی حرف میزنند.
دشت لالههای واژگون در روستای دالانی یکی از بزرگ ترین دشتهای لاله واژگون در کشور است و هر سال گردشگران زیادی را به این منطقه میکشاند. همچنین آبشارهای اطراف شهر پرآب و تماشایی هستند، ازجمله آبشار آب سفید، چشمه آسار، آبشار چِکان، آبشار وارگ، ابشار تیندر، آبشارهای دورک، آبشار چونگ شنه، آبشار دره ماهی و آبشار برنجه.
در گورستانهای قدیمی تندیسهای شیر سنگی دیده میشود. الیگودرز برای کوهنوردی و کوهپیمایی نیز مقصد سفر جذابیست. کوه تمندر در بربرود غربی دارای دو قله ازنا و درهسر است. غالیهکوه یا قالیکوه نیز مقصد کوهنوردان است.
قلعه تاریخی باجول، جنگل بلوط زز و ماهرو، غار پشتکوه، دهکده گردشگری سد حوضیان، شکارگاه دره جری، دریاچه شط تمی، دریاچه خانآباد، دریاچه سده حوضیان و رودخانه ماهیچال از جاذبههای گردشگری این منطقه بهحساب میآیند.
یکی از غذاهای محلی الیگودرز آش کلونک است که در فصل بهار میپزند. آش ترخینه یا کشگینه، خورش سیب درختی، خورش کلیه ترش و آش پُرشکه از دیگر غذاهای محلی این منطقه بهشمار میروند.
بهترین سوغات الیگودرز عسل است و دلیل آن هم طبیعت بسیار زنده این منطقه است. همچنین لبنیات باکیفیت مثل کشک، دوغ، قره قروت، غلات، حبوبات، ماهی قزلآلا، فرش، منبت، معرق، گلیم و جاجیم با کیفیت خیلی خوب در اینجا تولید میشود. نوروزخوانی و شاهنامهخوانی در شب یلدا از جمله آداب و رسوم مردم این ناحیه است.