حلوا چهارمغز (حلوا هلری)

1

حلوا هلری یک از دسرهای بسیار لذیذ و خوش عطر هرمزگان است و ترکیبی از ساگو، شکر، روغن حیوانی، هل، نشاسته، زعفران، مغز بادام‌زمینی، پسته، بادام و گردو… می‌باشد.
این نوع از حلوا به روش‌های گوناگون پخت می‌شود و اسم‌های زیادی دارد اما معروف‌ترین حلوایی که می‌توان نام برد حلوا هلری می‌باشد. هلر منطقه‌ی روستایی در جزیره قشم است که از گذشته‌های دور نسل به نسل این حلوا را در آن می‌پختند و نوع پخت آن دست‌به‌دست چرخیده است اما طعم آن هیچ تغییری نکرده است. نکته‌ی جالب این حلوای خوش‌رنگ در این است که با شکر کارامل شده درست می‌شود و این نشان‌دهنده قدمت، سلیقه‌ی و نشانه‌ای از اهمیت مردم هرمزگان به تغذیه می‌باشد.
ساگو چیست و چه خواصی دارد؟
نشاسته‌ی مروارید گونه است که از غده زمینی کاساوا تهیه می‌شود در گروه خوراکی‌های فاقد گلوتن قرار می‌گیرد. از این محصول انواع دستورها دسر و حلوا تهیه می‌شود حتی برای نان و سوپ و خوراک کتلت و... مورداستفاده قرار می‌گیرد. این نشاسته فاقد گلوتن باعث کش آمدن حلوا می‌شود و در کنار نشاسته ذرت می‌تواند ترکیب خاصی را برای تهیه انواع دسرها ایجاد کند.
عطر خوش و بی‌نظیر این حلوا بیشتر به دلیل استفاده از هل تازه پودر شده می‌باشد و ترکیبات مغزها و نشاسته در این حلوا آن را بسیار مقوی، سالم ولذیذ می‌کند. حلوا هلری با طعم خوشمزه و بی‌نظیرش برای صیادان و مردان دریا بسیار مناسب می‌باشد. این حلوا بیشتر در ماه مبارک رمضان سر سفره مردم خطه هرمزگان دیده می‌شود.


افزودن دیدگاه جدید