فرهنگ و هنر

موزه‌ها

  • بقعه‌ی شیخ شهاب الدین اهری

    بقعه‌ی شیخ شهاب الدین اهری

    شیخ شهاب الدین محمود اهری از عرفای معروف قرن هفتم و هشتم هجری قمری بوده است. بنای این...

  • موزه ملی قرآن

    موزه ملی قرآن

    موزه‌ی ملی قرآن کریم واقع در شمال غربی تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و خیابان ولی عصر (عج)،...

  • موزه مردم شناسی (دزفول)

    موزه مردم شناسی (دزفول)

    موزه ی مردم شناسی شهر دزفول در محله ای قدیمی که به نام کرناسیون و در حمامی که...

  • موزه تاریخ زواره

    موزه تاریخ زواره

    موزه در محل خانه چهار صفه مجاور بقعه مير بهاءالدين حيدر که يكي از عرفاي بزرگ طباطبايي بوده تأسیس شده

  • موزه مردم شناسی قاین(خانه تاریخی سلطانی)

    موزه مردم شناسی قاین(خانه تاریخی سلطانی)

    بنای خانه قدیمی سلطانی متعلق به خانواده سلطانی از ملاکین و بزرگان قاینات بوده است. این بنا همزمان با بنای قدیمی خانه حقیقی(میر) ساخته شده و با توجه به شباهت‌های فراوان (از لحاظ طرح معماری و تزئینات) که بین دو بنا وجود دارد احتمالاٌ معمار هردو بنا یک نفر بوده است

    صنایع دستی

    اساطیر و مشاهیر

    • عیسی قلی پور (خراسان شمالی)

      عیسی قلی پور (خراسان شمالی)

      حاج عیسی قلی­ پور مشهور به عیسی بخشی متولد 1321 روستای سلاخ بخش مرکزی بجنورد و پیشکسوت و...

    • پروین اعتصامی

      پروین اعتصامی

      از میان شعرای معاصر کمتر کسی مانند پروین توانسته است در دلها رسوخ کند، و باز کمتر کسی...

    • خیام نیشابوری

      خیام نیشابوری

      حجت‌الحق، عمر‌بن ابراهیم خیامی نیشابوری معروف به خیام از مفاخر علمی و فرهنگی ایران است. او فیلسوف، ستاره‌شناس،...

    • کمال الملک

      کمال الملک

      میرزا محمد غفاری ملقب به کمال‌الملک نقاش مشهور ایران در حدود سنه‌ی 1270 هجری در کاشان متولد شد....

      رقص و بازی‌های محلی

      غذای ایرانی

      • مرصع‌پلو

        مرصع‌پلو

        مرصع‌پلو غذای اشرافی جشن‌های رسمی و سنتی ایران است که اغلب در عروسی‌ها سرو می‌شود تا حلاوت و...

      • خوراک‌های در حال فراموشی گیلکی

        خوراک‌های در حال فراموشی گیلکی

        میرزا قاسمی، باقالا قاتق، ماهی شکم پر و فسنجان، غذاهای معروف کیلگی هستند که بیشتر مردم آن را می...

      • بزقرمه

        بزقرمه

        منطقه ی کویری استان کرمان در کنار همه ی جاذبه‌ های فرهنگی خود ‌دارای غذاهای سنتی و محلیِ...

      • باقِلا قاتُق

        باقِلا قاتُق

        تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی با توجه به اقلیم منحصر به فرد استان گیلان سبب تنوع غذاهای محلی...

      • حلیم (هلیم)

        حلیم (هلیم)

        حلیم (هلیم) نام غذایی بسیار لذیذ، مقوی و انرژی‌زاست که پخت آن در ایران و برخی دیگر از کشورهای خاورمیانه رواج دارد. ابتدا لازم است در باب این واژه و معانی مختلف آن اندکی توضیح دهیم.

        لباس محلی


        افزودن دیدگاه جدید