فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزه ی مشاهیر و مفاخر ملی خراسان جنوبی
این موزه تحت عنوان «موزه مشاهير و مفاخر ملی» از سال 1382 در خانة تاريخي پردلي، قدیمی ترین...
-
موزه شاه نعمت الله ولی (کرمان)
موزه ی شاه نعمت الله ولی به سال 1357 خورشیدی در بخشی از مقبره ی شاه نعمت الله...
-
موزه ایذه
موزه باستان شناسی ایذه در دی ماه 1398 با مساحتی بالغ بر 1100 متر مربع تاسیس شد. این موزه دارای 6 سالن :1- خوزستان شناسی 2- پیش از تاریخ 3-تاریخی 4- تدفین 5-الیمایی شناسی6 - اداری می باشد.
-
موزه مردم شناسی مهرپرور نجف آباد
خانه تاریخی مهرپرور اولین موزه مردم شناسی شهرستان نجف آباد است که به معرفی مشاغل شهر می پردازد
-
موزه مردم شناسی گزبرخوار
موزه مردم شناسي گز در بخشي از يك خانه اعياني دوره قاجار قراردارد كه در حال حاضرمحل بنياد فرهنگي و فرهنگسراي اديب برومند است
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
آذرتاش آذرنوش (قم)
آذرتاش آذرنوش مولف و محقق در زبان و ادبیات عرب، مدیر بخش ادبیات عرب در مرکز دایرهالمعارف بزرگ...
-
ابراهیم منصفی (هرمزگان)
ابراهیم منصفی شاعر، ترانهسرا، خواننده و موسیقیدان بهتاریخ 16 آذر 1324 در بندرعباس متولد شد. با جدایی پدر...
-
بیژن جلالی
بیژن جلالی شاعر و ادیب ایرانی به سال 1306 هجری شمسی در تهران متولد شد. پدرش ابراهیم جلالی...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
کلانه
کلانه نوعی خوراک بهاره مربوط به استان کردستان است که در شهرهای مختلف این استان طبخ میشود. البته...
-
آش شله؛ ردپای سنت در سفره مشهدیها
استان خراسان رضوی به واسطهی وجود حرم امام هشتم شیعان، یکی از مهمترین استانهای مذهبی ایران، دارای پیشینهای...
-
کشک بادمجان
کشک بادمجان از آن دست غذاهای لذیذ ایرانی است که هم سریع و آسان طبخ میشود و هم طرفداران بسیار زیادی دارد. این غذا یکی از گزینههای معمول سفرۀ خانوار است
-
بستنی سنتی
بستنی سنتی یکی از قدیمیترین و معروفترین دسرهای خوشمزه و سنتی ایران است که در همهجا طرفداران بسیاری دارد. در تهیه این بستنی دلچسب از موادی نظیر شیر، تخم مرغ، زعفران، گلاب، شکر، وانیل و آرد ثعلب، خامه و پسته استفاده میشود.
-
خورشت خلال
خورش خلال بادام یک خوراک کرمانشاهی است که از بادامهای خلال شده به همراه گوشت، زرشک سیاه و لیمو عمانی تهیه میشود