فرهنگ و هنر
موزهها
-
موزه جواهرات ملی ایران
گنجینه بیمانند «خزانه جواهرات ملی» مجموعهای از گرانبهاترین جواهرات جهان است که طی قرون و اعصار فراهم آمده...
-
موزه پوشاک دزک (چهارمحال و بختیاری)
موزه ی تخصصی پوشاک چهارمحال و بختیاری در روستای دزک، از توابع این استان، کار خود را از...
-
موزه قرآن و عترت ایرانشهر (سیستان و بلوچستان)
موزهی قرآن و عترت زاهدان در بنایی که متعلق بهاواخر دوران پهلوی است بنا شده است این ساختمان...
-
موزه تاریخ و مردم شناسی شاهین شهر
موزه توسط آقای نادعلی آزادی فر، آزاده و جانباز دفاع مقدس در سال 91 در موقعیت مکانی زیبا و مرکز پارک تأسیس گردید.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
سهروردی(زنجان)
شهاب الدین سهروردی ملقب به شیخ اشراق و شیخ شهید مهمترین نماینده تفکر فلسفی در قرن ششم است....
-
خواجوی کرمانی (کرمان)
کمالالدین ابوالعطا محمود بن علی کرمانی، متخلص به خواجو عارف بزرگ و شاعر قرن هشتم هجری ایران است....
-
مجید سمیعی
مجید سمیعی پزشک و جراح بهتاریخ 29 خرداد 1316 شمسی در تهران متولد شد. او تحصیلات خود را...
-
کمال الدین بهزاد
کمالالدین بهزاد، نقاش ایرانی، در حدود سال 870 هجری در شهر هرات متولد شد. در کتب تاریخی از...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
آش رشته
در ایران وقتی میگوییم آش در اکثر موارد مقصودمان آش رشته است، چرا که به دلیل محبوبیت و...
-
خاویار
خاویار دریای خزر اشرافیترین و گرانقیمتترین خوراک جهان است که بخش اعظم آن در سرتاسر جهان از دریای شمالی ایران، یعنی دریای کاسپین یا خزر، تأمین میشود. خاویار در واقع تخم گونههای خاصی از ماهیان است که به آنها ماهیان خاویاری میگویند
-
کاتغ ماهی(خورش ماهی)
کاتغ ماهی(خورش ماهی) از غذاهای بومی جزیره هرمز است که ماده اصلی آن را ماهی تشکیل می دهد این غذا از خورشت های قدیمی هرمزگان است که امروزه با اندکی تغییرات پخت میشود .
-
مکش
با استفاده از مواد اولیهای همچون برنج محلی (عنبربو)، روغن محلی (دان)، پیاز (به دو صورت پیاز داغ و پیاز خام)، زردچوبه، آلو بخارا، کشمش پلویی، نمک، فلفل و ادویهی محلی
-
مسقطی لاری
قدمت مسقطی تقریبا به دو قرن پیش می رسد عبدالله دهباشی حاکم وقت لارستان در اوایل دوره قاجار و پس از ۲۴ سال حکومت بر این دیار به شارجه مهاجرت نمود.