کاتغ ماهی(خورش ماهی)

1

کاتغ ماهی(خورش ماهی) از غذاهای بومی جزیره هرمز است که ماده اصلی آن را ماهی تشکیل می دهد این غذا از خورشت های قدیمی هرمزگان است که  امروزه با اندکی تغییرات پخت میشود . ماهی در این غذا با انواع سبزی های معطر و سیر و پیاز طعم دار می شود.  مادران درگذشته به دلیل شرایط  اب وهوایی و نبود امکانات و رفت و آمد سخت به جزایر استان هرمزگان و نبود یا کمبود سبزی تازه از سبزی خشک استفاده میکردند. پیاز وسیر را درهاونهای مخصوص کوبیده و با این کار به خورش طعم و لعاب میدادند و برای چاشنی آن از لیمو خشک شده که از ادویه های خاص ایران است استفاده میکردند. در این غذا از ترکیبی از ادویه های تند استفاده می شود که بومیان منطقه  بامهارت وسلیقه درست خود درست می نمایند.جزیره هرمز یکی از جزایربکری میباشد که بانوانش درپخت این کاتغ (قاتوق) بسیارمهارت دارند. این خورش  به اسم قلیه هم شناخته می شود  اما سبک وپختش با قلیه ماهی استانهای خوزستان و بوشهر متفاوت است  ومخصوص جزیره هرمز می باشد. معمولا این خورش را با نان محلی که بانوان این منطقه در خانه پخت می کنند و  سبزی محلی  گرگا میل میکنند. این خوراک بسیار مقوی بوده برای وعده  نهار بسیار مناسب میباشد. در طب سنتی ایران غذاهایی که دارای سیر هستند برای استفاده در محیط های مرطوب و جهت جلوگیری از بیماری هایی که در اثر رطوبت به وجود می آیند توصیه می شود. از این رو اینگونه غذا ها در مناطق شمالی و جنوبی ایران رواج بیشتری دارند.
طرزتهیه:
1 سبزی ها، پیاز وسیر را با هاونهای بزرگ میکوبیم.
2درظرفی(ماهیتابه) روغن ریخته وسبزی را تفت داده باحرارت ملایم می گذاریم تا  آب سبزی  کشیده شده و سرخ شود.
3 در همین فاصله ماهیها را نمک زده نیم ساعت میگذاریم تا اینکه مزه دارشود.بعد شسته وخشک کنید کنار می گذاریم.
4  درظرفی که سبزیها سرخ شده زردچوبه می افزاییم و کاملا تفت می دهیم سپس  ماهیها را درسبزیها چیده و میگذاریم کاملا  آب ماهیها تبخیر شود.
5 رب گوجه را گوشه ای از ظرف تفت داده و لیمو امانی وفلفل کبابی می افزاییم   سپس اب داغ اضافه میکنیم به مقداری که روی ماهی رابپوشاند .
6 باحرارت ملایم می گذاریم کاملا جابیفتد این غذا بهتر است کمی آبدار باشد زیرا معمولاً با نون تریت می شود. 


افزودن دیدگاه جدید