فرهنگ و هنر
موزهها
-
خانه امیرنظام گروسی (موزه قاجار)
شهر تبریز در دوره قاجار، به خصوص سالهای مشروطه و بعدها در دوره پهلوی، کشمکشهای زیادی را به...
-
قلعه والی (موزه مردم شناسی)
قلعه والی ایلام یکی از بناهای زیبای دوران قاجار در دشت میان کوهی ایلام و در بالای تپه...
-
موزهی تاریخ طبیعی
استان خراسان جنوبی به دلیل برخورداری از دو نوع آب و هوای كویری خشك و كوهستانی گونههای متعددی...
-
موزه محرم
آئین عزاداری ماه محرم در آذربایجان شرقی چنان پرشور و باشکوه برگزار میشود که اکنون جزئی از میراث...
-
موزه شیروان
موزۀ تاریخ شهر شیروان یکی از موزههای نسبتاً جدید در استان خراسان شمالی است. شیروان یکی از شهرهای کهن این استان است که به دلیل سابقۀ دراز سکونت بشر در آن همواره ضرورت وجود موزهای برای روایت این تاریخ احساس میشده است. چرا که عموم نسل جوان منطقه از تاریخ شهرشان آگاهی چندانی ندارند. از این رو، در سال 1394 موزهای با عنوان موزه تاریخ شهر شیروان تأسیس شد که امروزه به یکی از اصلیترین دیدنیهای این شهر بدل شده است.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
بهجت صدر (مرکزی)
بهجت صدر نقاش نوگرای ایرانی متولد خرداد ماه 1303 خورشیدی در شهر اراک است. خانوادهاش در سال 1309...
-
حسن کامکار (کردستان)
حسن کامکار زادهی اول فروردین 1302 در شهر سنندج است. او موسیقیدان، آهنگساز، نوازنده و بنیانگذار گروه موسیقی...
-
حسین پناهی (کهگیلویه بویراحمد)
حسین پناهی بازیگر، کارگردان، نویسنده و شاعر بهتاریخ ششم شهریور 1335 شمسی در روستای دژکوه در حوالی شهر...
-
شیخ احمد جامی (خراسان)
شیخ احمد جامی معروف به زندهپیل عارف، شاعر و محقق نامدار سدهی نهم هجری است. وی در بیستوسوم...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
ته چین
برای افرادی که به ته دیگ علاقه مند هستند، ته چین یک گزینهی غذایی بسیار وسوسه انگیز است،...
-
غذایی لذیذ با لوبیای رشتی
تنوع و فراوانی محصولات کشاورزی با توجه به اقلیم منحصر به فرد استان گیلان سبب تنوع غذاهای محلی...
-
تباهگ
استان چهارفصل سیستان و بلوچستان با پیشینه ای غنی در زمینه ی تاریخ، تمدن و فرهنگ،از تنوع غذایی...
-
زیبون
در سرزمینهای جزیرهای و بندری دریا و مخلوقات آن در تمامی ابعاد فرهنگی جامعه حضور برجستهای دارند. جزیرۀ زیبای قشم هم از قاعده مستثنی نیست. علاوه بر اقتصاد این منطقه که یکی از ارکان آن تجارتهای دریایی است...
-
حلیم (هلیم)
حلیم (هلیم) نام غذایی بسیار لذیذ، مقوی و انرژیزاست که پخت آن در ایران و برخی دیگر از کشورهای خاورمیانه رواج دارد. ابتدا لازم است در باب این واژه و معانی مختلف آن اندکی توضیح دهیم.