فرهنگ و هنر
موزهها
-
کاخ سعدآباد
اگر علاقمند به تاریخ هستید و در عین حال طبیعتگردی را دوست دارید و نمیخواهید از شهر خارج...
-
موزه ی مردم شناسی حمام مهدی قلی بيك
حمام مهدی قلی بیک یکی از بزرگترین حمامهای ایران است و در شهر مشهد قرار دارد. قدمت این...
-
موزه پست و ارتباطات زاهدان (سیستان و بلوچستان)
موزهی پست و ارتباطات زاهدان در تاریخ 1387 هجری خورشیدی آغاز بهکار کرد. ساختمان این موزه که در...
-
موزه تاریخ طبیعی بیرجند
موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند در سال بر اساس تصمیم اتخاذشده در سال 1381 در محل باغ شوکتآباد بیرجند راهاندازی شد. برپایی این موزه حاصل مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه شهر بیرجند، هیئت امنای عمارت و باغ شوکت آباد بود. موزۀ تاریخ طبیعی بیرجند بعد از موزۀ شهدا دومین موزهای است که با مشارکت دیگر سازمانهای دولتی در این شهر تأسیس میشود. مرمت و سازماندهی عمارتی که امروزه موزه در آن واقع شده از سال 1378 آغاز شد و در سال 1382 به پایان رسید.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
بهجت صدر (مرکزی)
بهجت صدر نقاش نوگرای ایرانی متولد خرداد ماه 1303 خورشیدی در شهر اراک است. خانوادهاش در سال 1309...
-
حسین پناهی (کهگیلویه بویراحمد)
حسین پناهی بازیگر، کارگردان، نویسنده و شاعر بهتاریخ ششم شهریور 1335 شمسی در روستای دژکوه در حوالی شهر...
-
شمس تبریزی (آذربایجان شرقی)
شیخ شمسالدین محمد بن علی بن ملک داد تبریزی از بزرگان مشایخ صوفیه در قرن هفتم هجری است....
-
محمدرضا لطفی (گلستان)
محمدرضا لطفی ردیفدان، موسیقیدان، آهنگساز، نوازندهی برجستهی تار، سهتار ، کمانچه، پژوهشگر و مدرس موسیقیسنتی ایران بهتاریخ 17...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
کوفته محبوب تبریزیها
عادات غذایی استان آذربایجان شرقی بیانگر فرهنگ، نگرش و البته میزان درآمد افراد منطقه ی شمال غرب ایران...
-
کلم پلو شیرازی
استان فارس دارای تمدنی ناب و آثار باستانی خارق العاده و بی نظیری است. مرکز این استان، شهر...
-
قیمه نثار
استان قزوین به سبب موقعیت فرهنگی، جغرافیایی و آب و هوایی منحصر به خود همانند دیگر شهرهای ایران...
-
بریونی (بریانی)
یکی از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ اصفهان که سابقۀ پخت آن در این شهر حداقل به زمان صفویه میرسد، بریانی است.
-
بستنی سنتی
بستنی سنتی یکی از قدیمیترین و معروفترین دسرهای خوشمزه و سنتی ایران است که در همهجا طرفداران بسیاری دارد. در تهیه این بستنی دلچسب از موادی نظیر شیر، تخم مرغ، زعفران، گلاب، شکر، وانیل و آرد ثعلب، خامه و پسته استفاده میشود.