فرهنگ و هنر
موزهها
-
کاخ مروارید
«کاخ مروارید» یا «کاخ شمس» در مهرشهر کرج، در استان البرز جای دارد. این کاخ میان سالهای ۱۳۴۵...
-
موزهی علوم و فناوری ایران
موزهی علوم و فناوری ایران از جمله موزه های متفاوتی است که به سال 1389 هجری شمسی در...
-
موزه دکتر رهگشای
یکی از موزههای بسیار آموزشی، تعاملی و فعال در ایران بنایی است که امروزه با نام سراموزۀ دکتر رهگشا شناخته میشود. این موزۀ شگفتانگیز که بازدیدکنندگان خارجی بسیاری را نیز به خود جذب کرده، در شهرستان بادرود، در استان اصفهان واقع شده و در واقع یک گنجینۀ فرهنگی و عرفانی است که توسط یک بانوی فرانسوی مدیریت میشود. این خانه موزه در کوچه باغ واقع شده و در خانۀ تاریخی شادروان علی اکبر رهگشای به همت فرزندشان، دکتر محمد رهگشای، تأسیس شده است.
-
موزه عروسک بیرجند
خانه فروتنی که امروز به عنوان موزه عروسک بیرجند مورد استفاده قرار می گیرد مربوط به اواخر دوره قاجار است، این خانه پس از مرمت و با حفظ اصالت گذشته خود تبدیل به موزه شده است
-
خانه منطقینژاد (موزه ها آواها و نواها)
موزه آواها و نواها در خانه منطقینژاد، در میدان احمدی و پشت مسجد نو قرار دارد.
صنایع دستی
اساطیر و مشاهیر
-
بایزید بسطامی (سمنان)
یکی از صوفیان ایرانی که براستی میتوان او را از راهنمایان بزرگ روحانی دانست طیفور فرزند عیسی فرزند...
-
مولانا عبدالعلی بیرجندی (خراسان جنوبی)
مولانا عبدالعلی بیرجندی ریاضیدان و ستاره شناس سدههای نهم و دهم هجری قمری است. تاریخ تولد این عالم...
-
حافظ
خواجه شمسالدین محمد حافظ شیرازی فرزند بهاالدین معروفترین شاعر و عارف قرن هشتم و یکی از چهارتن از...
-
سهراب سپهری
سهراب سپهری از جمله شاعران انگشت شمار معاصر است که در بررسی چهره های گوناگون شعر معاصر می...
رقص و بازیهای محلی
غذای ایرانی
-
کشک زرد
دیار سیستان در جنوب ایران از دیرباز به جنگاوری و دلاوری مردمانش شهره بوده است. به دلیل قرارگیری در منطقۀ مرزی ایران مردمان بلوچ این منطقه همواره در تهیۀ غذاهایی که به سرعت طبخ شود و بتوان از آن در جنگها استفاده کرد تبحر و شهرت خاصی داشتهاند.
-
عدس پلو
عدس پلو یکی از غذاهای بسیار محبوب در سفره ایرانی است عطروطعم جادویی برنج ایرانی کنار طعم جذاب عدس و بقیه مواد مورد استفاده در این غذا لذت بینظیری را برای مهمانها به ارمغان میآورد.
-
زرشک
گیاه زرشک در آشپزی ایرانی جایگاه ویژهای دارد و بسیار محبوب است. یکی از غذاهای ایرانی که در طبخ آن از زرشک استفاده میشود زرشکپلو با مرغ» است که بسیار شهرت دارد و زرشک یکی از اصلیترین مواد آن میباشد.
-
کتلت یا شامیکباب
کتلت یا شامیکباب از پرطرفدارترین و لذیذترین غذای سنتی و فست فودی در ایران است. این غذا را میتوان بهعنوان غذای اصلی، پیشغذا، غذای سفر یا ساندویچ سرد یا گرم سرو کرد.