استان قزوین به سبب موقعیت فرهنگی، جغرافیایی و آب و هوایی منحصر به خود همانند دیگر شهرهای ایران از تنوع غذایی بومی و محلی بسیاری برخوردار است. یکی از معروف ترین و در عین حال محبوب ترین غذاهای سنتی این منطقه قیمه نثار است. قیمه نثار غذایی خوش رنگ، خوش طعم و خوش عطر است که غذایی تشریفاتی محسوب شده و اغلب در مراسمات ویژه و مهم، مهمانی های بزرگ خانوادگی، عروسی ها، ایام عید، دید و بازدیدها و غیره تهیه و سرو می شود.
قیمه نثار غذایی پرهزینه است و با موادی نظیر برنج آبکش شده، گوشت گوسفند، پیاز، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، خلال پرتقال، زعفران، دارچین، هل، نمک، شکر، گلاب، رب گوجه فرنگی و برخی از ادویه های خوش عطر و طعم مخصوصِ قیمه نثار تهیه می شود. شیوه ی پخت این غذا بهگونه ای است که گوشت و انواع خلال ها را با برنج مخلوط می کنند، به این صورت که گاه گوشت را به همراه برنج دم کرده و گاه پلو و مواد را جداگانه آماده می کنند و گوشت را لابه لاي پلو ریخته و سپس با انواع خلال روي آن را تزئين می کنند. این غذا را معمولا همراه با سبزی خوردن و ماست سرو می کنند.