عدسی یک غذای ساده ، خوشمزه و سبک است این غذای گرم برای صبحانه روزهای سرد زمستان بسیار عالی است که سریع و راحت آماده میشود و از لحاظ مواد مغذی بسیار غنی است.
این غذا به خاطر وجود عدس در آن سرشار از پروتئین و آهن می باشد و فیبر بالایی دارد همچنین سایر مواد مغذی و ویتامینها نیز در آن موجود میباشد. عدسی را هم میتوان به مقدار کم به عنوان پیش غذا یا میان وعده و با حجم بیشتر به عنوان غذای اصلی مصرف کرد.
عدس از مواد غذایی است که هنگامی که با سیب زمینی ترکیب شود، طعم دلچسب و لذیذی نیز خواهد داشت وبهترین غذایی است که هنگام سرماخوردگی میتوان استفاده کرد.
عدسی در طول سالها که دچار تغییراتی هم شده است تا حدی که بعضی ها به آن قارچ هم اضافه می کنند. مواد اصلی این غذا متشکل از عدس و پیاز داغ است اما مواد مختلفی از قبیل سیب زمینی ، بلغور و قارچ حتی ماش در تهیه آن استفاده می گردد همچنین در این غذا از ادویه های مانند زرد چوبه ، گلپر ، فلفل استفاده می گردد و زیره و دارچین نیربسته به نوع سلیقه افراد به آن اضافه می گردد.
آشپزها برای آنکه طعم بهتری به آن بدهند آن را با عصاره گوشت و مرغ یا اب قلم طبخ می کنند و اضافه کردن اب لیمو و رب گوجه فرنگی به عدسی سلیقهای است و میتوانید این غذا را بدون اینها هم امتحان کنید. این غذا را غالبا با یکی از نان های خوش و طعم و عطر ایرانی سرو می کنند .