مسقطی یکی از خوشمزه ترین شیرینی های استان فارس است.قدمت مسقطی تقریبا به دو قرن پیش می رسد عبدالله دهباشی حاکم وقت لارستان در اوایل دوره قاجار و پس از ۲۴ سال حکومت بر این دیار به شارجه مهاجرت نمود. محمد علی نوه پسری عبدالله که فرزند عباس بود؛ آمد و رفت هایی با کشور عمان و شهر مسقط داشت و ثمره این مراودات آشنایی با حلوای مسقطی کشور عمان بود که در آن زمان به شکل کنونی نبود و با حلواهای امروزی تفاوت فراوانی داشت. محمد علی چگونگی پخت آن را فرا گرفته و حدود دو قرن پیش با خود به بندرلنگه آورد(بندرلنگه در آن زمان از توابع لارستان بزرگ بوده است.
او سال های متمادی تغییراتی نیز در پخت حلوای مسقطی ایجاد نمود از قبیل اضافه کردن طعم دهنده هایی نظیر هل و گلاب و زعفران.
در نهایت فرزندان او بیش از یک قرن پیش پخت مسقطی را به شکل امروزی از میدان شهر لار آغاز نمودند و اکنون از بازماندگان محمدعلی، خانواده های محبی و قنادی هستند که کماکان ادامه دهنده راه اجداد خود در زمینه پخت حلوا می باشند. جالب است بدانید برای بسته بندی این نوع حلوا در ابتدا از ظروف حصیری و حلبی استفاده می شده است شاید یکی از دلایل استفاده از ظروف فلزی، بهره بردن از لبه تیز این ظروف جهت بریدن و تکه تکه کردن مسقطی بوده است. از دیرباز این حلوا به همراه بیسکوییت جزو جدایی ناپذیر مهمانی ها و جشن های مردم این سرزمین بوده است .مسقطی یک نوع شیرینی است که مواد اولیه آن نشاسته، روغن، شکر، زعفران، هل و گلاب است و از انواع مغزیجات مانند: گردو، پسته و بادام و همچنین گل محمدی، زرشک، نارگیل و کنجد برای تزئین آن استفاده میگردد.